Bine ati venit pe Dacia.md

Easy-R Cutia de viteze Automată (pilotată)

Eassy R

Confortabil:

Cutia de viteze Easy-R asigură confortul în timpul deplasărilor urbane fiindcă șoferul nu mai este nevoit să apese pedala de ambreiaj sau să acționeze schimbătorul de viteze în ambuteiaje sau intersecții. Sistemul se ocupă de tot.

easy-r 3

– Confort sporit în conducere

– Mai puțin obositor (mai ales în ambuteiaje)

Cutia Easy-R reacționează instantaneu:

–  în caz de nevoie, pentru a depăși a să insera în trafic

– în caz de pericol, dacă șoferul face un kick down, aceasta retrogradează imediat una sau două trepte și oferă întreaga putere necesară, rapid

–  în pantă, aceasta asigură frâna de motor care oferă foarte multă siguranță

– Reactivitate și siguranță

Practic:

easy-r-3

SCHIMBAREA AUTOMATĂ A TREPTELOR ȘI MANEVRE UȘOARE

– În modul [ Drive ], cutia Easy-R gestionează schimbările treptelor de viteză.

– În modul [ Manual ], șoferul este cel care schimbă treptele, printr-un

simplu impuls asupra shimbătorului de viteze.

Funcția de deplasare la viteză redusă la ridicarea piciorului de pe pedala de frână permite vehiculului să se deplaseze încet, fără a accelera, atunci când șoferul ridică piciorul de pe frână: urmarea mașinii din față fără niciun efort în ambuteiaje. Manevrele delicate (parcare laterală, parcare) se realizează ușor. Cutia ajută vehiculul chiar și atunci când acesta poate merge singur înapoi în pantele mici (până la 5%) și ajută pornirea în rampă.

– Manevre mai uşoare

Economic:

ATÂT ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ACHIZIȚIA, CÂT ȘI UTILIZAREA

Dintre toate sistemele automatizate, Easy-R este cel mai competitiv.

Acesta se dovedește mult mai ieftin la achiziție decât toate transmisiile Automate

– Mai ieftin decât o cutie automata clasica

Consumul legat de cutia de viteze Easy-R este cu aproape 3,5 % mai ridicat în oraș decât în cazul cutiei manuale, iar în extraurban acesta este practic identic. Ținând cont de toate avantajele de care beneficiază clientul, această diferență de consum nu este semnificativă. Acesta este sistemul de transmisie cu două pedale care oferă cel mai mic consum de combustibil. Funcția ECO permite o economie și mai mare de combustibil prin selectarea modului mai economic de schimbare a treptelor de viteză.

Calitate și fiabilitate:

easy-r

Pentru a garanta un nivel optim, la înălțimea ambițiilor comerciale, noua cutie de viteze Easy-R a optat pentru tehnologii simple, noi, care și-au dovedit fiabilitatea. Aceasta a beneficiat și de teste de calitate necruțătoare.

Din punct de vedere al tehnologiei, Easy-R este de acum înainte electromecanică.

Aceasta este comandată printr-un nou levier al schimbătorului de viteze, numit pluristabil, care rămâne în poziția selectată (R, N, D).

Noile angrenaje care schimbă treptele sunt mai simple și fără ulei. Noile calculatoare sunt mai eficiente, mai rapide și permit schimbări ale treptelor mai rapide dar și mai line, atât la pornire cât și în accelerări sau retrogradări. Rigiditatea transmisiei a fost crescută, ceea ce reduce șocurile la schimbarea treptelor.

Din punct de vedere calitativ, cu cât este mai simplu, cu atât mai bine!

Testele de anduranță realizate sunt pe măsura mizei: 130.000 de ore pe bancul de probe și 120.000 km de test acumulați în trafic. În ceea ce privește procesul de fabricație, 100% din cutii sunt testate